Trier

Dagtripjes vanuit Luxemburg: Trier

De oudste stad van Duitsland ligt niet al te ver van Luxemburg, iets minder dan een uur met de trein. Vanuit Luxemburg is het goedkoper naar Trier te reizen dan andersom, een dagkaart kost je €9,60. Andersom (van Trier naar Luxemburg) kost het €11,60. Een enkele reis van Trier naar Luxemburg is om de een of andere reden duurder dan een dagkaart dus je kunt sowieso het beste een dagkaart kopen bij de servicebalie op het station.

Altstadt en Porta Nigra

Trier is een mooie, oude stad met veel historie. Zo heb je er een poort genaamd Porta Nigra, de best bewaard gebleven Romeinse poort ter wereld. Afgezien van de poort is er uiteraard meer te zien. In het centrum vind je een aantal pleinen zoals de Hauptmarkt, een gezellig plein wat letterlijk het hart van de Altstadt is. Andere bekende pleinen zijn de Kornmarkt en het plein voor de Dom. Ook staat Trier bekend om de Romeinse opgravingen en de Termen.

Voor de Altstadt zal ik zeker een volle dag uittrekken, vooral als je ook nog een museum wil bezoeken. Er zijn ook vele kerken te vinden door de hele stad, niet alleen in de Altstadt, maar ook iets ten noorden en ten zuiden ervan. Iets ten zuiden van de oude stad vind je ook het Karl Marx Huis, als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het communisme.

Mariensaule

Als je nog tijd over hebt en je houdt van wandelen dan kun je Mariensaule bezoeken. Deze plek ligt boven op de heuvel (op 300 meter hoogte) en is vanaf het centrum duidelijk te zien aan het grote kruis. Het is ongeveer 3km lopen vanaf het centrum, een hele klim maar als je eenmaal boven bent heb je wel een heel mooi uitzicht op de stad. Voor de wandeling heen en terug naar het centrum plus wat tijd om foto’s te maken en van het uitzicht te genieten moet je ongeveer 2 uur rekenen.

Overnachten in Trier

De goedkoopste overnachting is een jeugdherberg in het centrum. Het hostel heet Kolpinghaus-Warsberger Hof en ligt 1 minuut lopen van het hoofdplein. Voor een bed in een 4-persoons (gedeelde) kamer betaal je €23, exclusief ontbijt. Het voordeel van dit hostel is de goede locatie en de lage prijs.

0 Shares