Chicago

De derde stad van de VS en de grootste stad van de staat Illinois is Chicago. Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je naar de Verenigde Staten gaat, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bezienswaardigheden

1. Millenium Park
2. Jay Pritzker Pavillion – ligt in het Millenium Park en vooral in de zomer hebben ze hier een leuk programma met concerten en andere festivals
3. Cloud Gate – Staat ook Millenium Park
4. Crown Fountain – Soort van fonteinen in Millenium Park
5. Cultural Centre – Gratis entree. Op de bovenste verdieping vind je een hele mooie koepel van Tiffany glas.
6. Navy Pier – Een pier (groter dan die in Scheveningen en veel meer te doen), gratis entree en gratis vervoer met oude trams vanaf verschillende haltes in downtown Chicago.
7. Chicago History Museum – het museum over de geschiedenis van Chicago.
8. Chicago Water Tower – Een van de weinige overgebleven gebouwen na de grote brand in Chicago in 1871. Je kunt gratis een kijkje binnen nemen!
9. Signature Lounge – Dit is een restaurant/café in het John Hancock Center. Je betaalt geen entree, maar het leukste is dat je hier iets kunt gaan drinken en gelijk van het uitzicht kan genieten. Ga er niet eten, dit is echt te duur. Ook het drinken is iets duurder (cola is $6,60 zonder tip) dan in een normale bar,maar je betaalt uiteraard voor de locatie en het uitzicht op Michigan Lake!
10. Willis Tower – nog een toren met een fantastisch uitzicht. De entree is $23, maar de Willis Tower is aangesloten bij de City Pass dus heb je er een dan kun je gratis naar binnen!
11. Field Museum of Natural History – hier vind je de grootste complete tyrannosaurus, genaamd Sue.

Je kunt voor je verblijf in Chicago bijvoorbeeld een City Pass nemen of een Explorer Pass. Het loont niet altijd om een pas te nemen, maak daarom een lijst met de plekken die je wilt bezoeken en hoeveel dat gaat kosten en kijk daarna of de prijzen van de passen lager zijn dan de kosten. Voor meer informatie voor de passen klik hier!

Sommige attracties en musea zijn gratis op bepaalde dagen. De meeste zijn alleen gratis voor mensen die in Illinois wonen, maar enkele hebben ook gratis entree voor toeristen. Klik hier voor meer informatie!

Vervoer

De metro in Chicago is de beste manier voor vervoer door de stad. Voor een week kun je een metrokaart kopen van $28. Je betaalt $5 voor de pas, maar deze $5 kun je terug krijgen door het nummer te bellen die achter op de kaart staat en je kaartnummer door te geven. Ook kun je de kaart gebruiken als Amerikaanse creditcard als je hem laat registreren!

Het grootste vliegveld is O’Hare en dit vliegveld is te bereiken met de blauwe lijn (metro). Midway is een ander vliegveld (goedkope vluchten van bijv. Spirit gaan vanaf dit vliegveld) en is te bereiken met de oranje lijn. Vanaf het centrum moet je eerst de rode lijn nemen en bij de halte Roosevelt op de oranje lijn stappen.

Ik ben zelf met de bus aangekomen vanuit New York. Een hele lange rit van zo’n 20 uur maar de bus was goedkoper ($20) dan vliegen ($65 plus bagagekosten) en ik vond het niet erg om zo lang in de bus te zitten. Onderweg krijg je genoeg breaks. De busmaatschappij die ik genomen heb is Megabus. Je kunt al tickets kopen vanaf $1 (plus administratiekosten van $2), maar dan moet je er wel snel bij zijn. De Megabus halte ligt vlak bij Union Station, het grootste treinstation van Chicago en de dichtsbijzijnde metrohalte is Clinton (met de blauwe lijn kun je naar het centrum, het is maar een paar haltes en vanaf de halte Monroe kun je op de rode lijn stappen)

Eten & Drinken

Chicago staat bekend om de special style pizza genaamd Deep Dish Pizza. Het duurt een eeuwigheid voor je zo’n pizza eindelijk op je bord krijgt, je zit zeker 45 minuten te wachten. De 2 beste restaurants om zo’n pizza te bestellen zijn Giordano’s en Lou Menaldi’s.
Één van de lekkerste burgers in Chicago vond ik bij de Mburger. Je krijgt voor MacDonalds prijzen een hele goede burger!
Voor het beste uitzicht moet je zeker weten naar de Signature Lounge in het John Hancock Centre. Je kunt hier onder het genot van een drankje van het uitzicht genieten.
En voor het beste dessert moet je bij de Cheesecake Factory zijn (deze vind je overigens door heel Amerika). De cheesecakes zijn wel een beetje prijzig (vanaf $8) maar je doet er zeker 2 dagen mee.

Accommodatie

Het beste is om een hostel/hotel buiten Downtown te nemen. Om in Downtown Chicago te verblijven is vrij prijzig. Vind je het niet erg om je kamer te delen met meer mensen? Dan is het hostel Chicago Getaway wellicht iets voor jou! Prijzen beginnen vanaf €25 (zonder Sales Tax, die komt er altijd bij). De locatie is echt perfect, het ligt in de buurt van Lincoln Park (10 minuten lopen) en een metrostation (Fullerton ook 10 minuten lopen). Iets verder dan Lincoln Park vind je Michigan Lake. Langs het meer kun je wandelen en als je het pad naar het zuiden volgt dan kom je uit bij het centrum. Wil je met de metro naar het centrum? Neem dan de rode lijn, die brengt je er rechtstreeks. Klik hier voor meer informatie!

0 Shares