Backpacks

Backpack als handbagage? De 4 beste backpacks

Tijdens het reizen zie ik vaak backpackers rondlopen met de grootste backpacks die er maar bestaan, zonde is dit eigenlijk. Hoe groter de tas hoe meer je geneigd bent mee te nemen, wat helemaal niet verstandig is. Je moet het allemaal op je rug meedragen en tijdens je reis zul je er achter komen dat meer niet altijd beter is. Daarom kijk ik alleen naar backpacks kleiner dan 42 liter. Deze tassen zijn ook vaak klein genoeg om mee te nemen als handbagage. Reis met alleen handbagage en je bespaard tijd en geld, wie wil dat nou niet? Hieronder vind je 4 backpacks die ook mee kunnen als handbagage!

1. Kelty Redwing 40

Kelty is niet echt een bekend merk in Nederland, maar ze hebben een hele mooie serie backpacks genaamd Redwing. De Redwing 40 is een goede keuze als je enkel met handbagage wilt reizen. Redenen om deze backpack te kopen? Het is een compacte tas met veel ruimte en heeft een opening aan de voorkant die je helemaal open kan klappen. Erg handig als je door de beveiliging moet op het vliegveld. Ook verkrijgbaar in 44L en 50L.

2. Deuter ACT Lite 35+10

Deze backpack is ook verkrijgbaar in een speciale vrouwen editie, de SL variant. Deuter heeft kwalitatief goede backpacks, in mijn ogen beter dan een merk als Osprey. Het materiaal dat Deuter gebruikt is dun maar stevig en scheurt niet snel. Ik heb inmiddels al zo’n 7 jaar deze backpack en nog steeds geen gaatje te vinden. Ik heb de tas meegenomen op meerdere reizen. Enige nadeel vind ik dat deze tas geen frontloader heeft.

3. Eagle Creek Global Companian 40L

Eagle Creek is een outdoor merk die niet alleen backpacks in het assortiment heeft maar ook packing cubes en andere reisaccessoires. De Global Companion is een backpack met een inhoud van 40 liter en is te openen als een koffer. Erg handig want zo kun je de tas zo efficiënt mogelijk inpakken. Deze tas heeft een mooi design, het lijkt op een backpack maar je hebt de voordelen van een koffer!

4. Gregory Jade 38

Gregory is niet het meeste bekende backpack merk, maar dat maakt de Jade backpack niet minder speciaal. De Gregory Jade 38 heeft ook een speciale tas voor vrouwen. De inhoud is 38 liter. Voordeel van deze tas is dat er een rits aan de voorkant zit zodat je ook van de voorkant in de tas kan, ideaal voor reizen en wandelen.

0 Shares