Vliegtickets boeken

De 5 goedkoopste Europese vliegmaatschappijen

Vliegtickets zijn vaak het duurste van de hele reis daarom zijn we blij als er goede vliegdeals te vinden zijn. Er zijn enkele Europese vliegmaatschappijen waar je gegarandeerd een lage prijs krijgt voor je vlucht! Hieronder vind je de goedkoopste vliegmaatschappijen van Europa.

1. Ryanair

Natuurlijk kan Ryanair niet op het lijstje ontbreken. In sommige gevallen heb je al tickets vanaf een paar euro al kun je dan alleen reizen met handbagage. Voor korte tripjes is dit geen probleem. Wel opletten wat je meeneemt in je handbagage, je wil uiteraard geen problemen bij de douane.

2. Wizzair

Met deze Hongaarse vliegmaatschappij kun je heel goedkoop naar Oost-Europa vliegen, bijv. Polen, Hongarije of Roemenië. Vanuit Nederland vliegt Wizzair vanaf Eindhoven Airport. Als je op tijd boekt en alleen reist met handbagage dan zou je al vliegtickets kunnen vinden vanaf slechts €9!

3.EasyJet

Heel goedkoop vliegen naar Engeland of het zuiden van Europa kan met EasyJet. Vliegtickets zijn al te boeken vanaf €10. Met EasyJet kun je vanaf Amsterdam naar vele bestemmingen in Europa, zoals Londen, Liverpool, Ibiza of Lanzarote.

4. Norwegian

Niet alleen voor vluchten naar Scandinavië is Norwegian een goede optie, ook lange afstandsvluchten naar bijvoorbeeld Azië (wel via Oslo) zijn te boeken bij Norwegian. Een retourtje Bangkok (via Oslo of Stockholm) kan al vanaf €400. De vluchten gaan rechtstreeks van Scandinavië naar Bangkok, dus geen overstap in het midden van de vlucht. Ook is er vanaf dit jaar een goedkope route van Londen naar Singapore bij Norwegian.

5. Eurowings

Met deze goedkope vliegmaatschappij kun je heel goedkoop naar Amerika en Azië vliegen vanuit Keulen. Net als Norwegian zou je een retour kunnen vinden vanaf €400 (wel goed zoeken, data checken en flexibel zijn). Zelf heb ik ook enkele keren met Eurowings gevlogen, naar Boston (retour voor €365) en Thailand (enkeltje €250, rechtstreekse vlucht van Keulen naar Bangkok). Vliegen naar Phuket is ook mogelijk. Vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem kun je voor slechts €19 met de trein naar het vliegveld Keulen-Bonn. Met de trein ben je in zo’n 3,5 uur op het vliegveld en je hoeft slechts 1 keer over stappen op de S-Bahn in Keulen (op het Centraal Station).

Enkele tips om de goedkoopste vliegtickets te vinden

1. Reizen met handbagage is altijd de goedkoopste optie. Ik snap dat dit niet altijd haalbaar is, maar je betaalt bij de budget vliegmaatschappij altijd extra voor ruimbagage.
2. Pin je niet vast op een datum. Wees flexibel en check meerdere data. Een goede tool om te gebruiken is Google Flights.
3. Ga in het laagseizoen. Ook dit is misschien niet altijd een optie, maar heb je de keuze, vlieg dan in het laagseizoen.
4. Boek op tijd. Je kunt natuurlijk geluk hebben met een goedkope lastminute, maar uit ervaring weet ik dat je het beste je tickets 2-3 maanden van tevoren kunt boeken om de beste prijs voor je vlucht te krijgen!

0 Shares