Onmisbare reisartikelen

10 Onmisbare Reisartikelen – Klein maar fijn op reis

Reizen begint met ideeën en plannen, maar ook een lijst met spullen die je mee moet nemen! Sommige artikelen zijn gewoon essentieel, daarom heb ik mijn 10 onmisbare reisartikelen op een rijtje gezet. Kleine artikelen, maar o zo fijn als je ze mee hebt!

1. Oordopjes

Geen overbodige luxe als je op reis bent. Oordopjes kunnen je namelijk veel irritatie besparen en bovendien een goede nachtrust geven! Je zult ze meestal niet nodig hebben, maar als je ooit een harde snurker tegenkomt dan ben je maar mooi blij dat je ze ingepakt hebt!

2. S-vormige haken

Dit zijn hele handige haken in de vorm van een S. Je hebt op reis niet altijd een haak waar je dingen aan op kan hangen daarom neem ik altijd zo’n S-vormige haak mee. Ook handig om je kleding en ondergoed aan te hangen als het moet drogen.

3. Opvouwbare tas of backpack

Een van mijn favorieten is een opvouwbare backpack. Als je hem niet nodig hebt kun je de tas opvouwen tot een klein pakket. Ik gebruik vaak de opvouwbare tas voor eten en drinken als ik een reisdag heb, zodat ik niet om kom van de honger en de dorst en het gewoon mee kan nemen als handbagage.

4. Naaiset

Voor de echte reizigers is een naaiset ook een must. Ik heb er altijd eentje mee, gewoon een klein zakje met wat naalden en garen, een schaartje en wat knopen. Niet dat ik het vaak gebruik maar toch neem ik het elke reis weer mee.

5. Handgel

Handgel is niet weg te denken van mijn paklijst. Dit is het eerste wat in de tas gaat. Ik neem vaak 2 flesjes mee, eentje gaat in de grote tas en een in mijn handbagage.

6. Shampoo bar

In plaats van vloeibare shampoo neem ik een soort van zeep mee, speciaal voor de haren. Het fijne is dat het een klein formaat is en heel lang mee gaat, enkele jaren zelfs. Je komt ze tegenwoordig overal tegen, zoals hier!

7. Slotjes

In hostels heb je over het algemeen kluisjes waar je zelf een slotje voor nodig hebt, dus ik neem er altijd een paar mee. Let wel op als je de slotjes ook gebruikt op je bagage als je bijvoorbeeld gaat vliegen. Wil je niet dat ze kapot geknipt worden als er gecontroleerd wordt, ga dan altijd voor de TSA slotjes.

8. Vloeibare wasmiddel

Elke reis weer koop ik van tevoren vloeibare wasmiddel. Deze kun je bijvoorbeeld bij de Kruidvat kopen. Neem wel wasmiddel wat je ook in koud water kunt gebruiken, op reis heb je namelijk niet altijd toegang tot warm water. Niet dat je kleren zo schoon worden als met een wasmachine maar je kunt je was in ieder geval een schrob beurt geven.

9. Klimhaken

Deze haken zijn overigens niet altijd geschikt om te gebruiken tijdens het klimmen, dat even terzijde, maar ze zijn enorm handig tijdens je reis. Gebruik ze bijvoorbeeld om je schoenen of slippers aan je tas te bevestigen, je fles water of andere haakbare voorwerpen!

10. Vochtige doekjes

Vooral fijn als je lange reisdagen maakt en je niet de ruimte hebt om je uitgebreid te wassen of in landen waar het warm is en je veel zweet. Ik gebruik ze altijd voor mijn handen en gezicht, is soms wel verfrissend. Ik neem altijd enkele kleine verpakkingen mee in mijn handbagage.

0 Shares