Weekje Luxemburg

Een weekje Luxemburg: de voorbereiding + budget

Op mijn reislijst staat al jaren Luxemburg, dus dit jaar had ik mij voorgenomen toch maar eens dit land te bezoeken. Ik heb er een week voor uitgetrokken om niet alleen Luxemburg stad te bekijken maar ook Trier, Vianden en Clervaux.

Het vervoer naar Luxemburg en weer terug

Aangezien ik altijd low-budget probeer te reizen heb ik er voor gekozen om een gedeelte van de trip met de Flixbus te reizen. Ook in Nederland heeft de Flixbus enkele routes, al zijn het er niet heel veel. In sommige gevallen zijn de tijden niet heel handig dus heb ik – om de reis aansluitend te laten verlopen- voor zowel bus als trein gekozen. Dit was niet zo’n probleem want ik zou sowieso moeten overstappen.

Heenreis: 10.50-11.42 Zwolle-Utrecht Centraal per trein voor €9,30
12.50-15.45 Utrecht Centraal-Brussel Noord per Flixbus voor €13,90
16.44-19.50 Brussel Noord-Luxemburg Stad per trein voor €42,70
Terugreis: 09.33-13.06 Luxemburg-Trier-Keulen per trein voor €19,90
14.46-16.28 Keulen-Arnhem per trein voor €29,90
16.41-17.41 Arnhem-Zwolle per trein voor €8,30

In eerste instantie had ik een ticket geboekt voor de Flixbus, maar dan zou ik midden in de nacht moeten vertrekken. Dit is niet echt ideaal dus heb ik besloten om overdag terug te reizen naar Nederland. Gelukkig heb ik voor een goede prijs treintickets kunnen kopen. En ik moet er bij vermelden dat ik met 40% korting reis met de trein binnen Nederland!

Overnachting boeken

Om er zeker van te zijn dat ik goedkoop kan overnachten heb ik vooraf een hostel geboekt. Ik overnacht vaak in hostels omdat dit de goedkoopste optie is. Ik kies bijna altijd voor een gedeelde kamer, voornamelijk vanwege de prijs. Persoonlijk vind ik een goede locatie belangrijker dan een eigen kamer of een overnachting inclusief ontbijt.

Helaas moest ik mijn planning qua overnachtingen wat omgooien omdat het hostel de 2de nacht geen beschikbaarheid had, maar dit heb ik opgelost door een dagje naar Trier te gaan en daar te overnachten. Ik wilde sowieso een dagje naar Trier dus dit kwam perfect uit.

Accommodatie Luxemburg Stad: Youth Hostel Luxemburg €25 p.n. inclusief ontbijt
Accommodatie Trier: Kolpenhaus Warsbergerhof €23 p.n.

Budget voor weekje Luxemburg

Voor dat ik mijn reis naar Luxemburg ging boeken heb ik eerst een budget opgesteld. Dit doe ik altijd aan de hand van een planning die ik maak. Voor mijn trip kwam ik uit op een budget van €500 voor een week. Uiteindelijk heb ik mij toch goed aan het budget gehouden en ben ik er niet ver overheen gegaan.

Vervoer: €148
Overnachtingen: €180
Eten & Drinken: €153
Luxemburg Card 3 dagen: €28

Totaal dus: €509

0 Shares