Vliegtickets boeken

Vliegtickets boeken

Vliegtickets boeken kan een gedoe zijn. Je wilt er toch zeker van zijn dat je de beste prijs hebt voor je vlucht. Maar er zijn tegenwoordig zoveel vliegmaatschappijen en sites waar je vliegtickets kan boeken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hier geef ik je enkele tips om je vliegtickets te boeken tegen een redelijke prijs. Flexibiliteit is geboden voor een goede prijs.

Wanneer je tickets te boeken?

Boek een vliegticket voor een vertrek op dinsdag of woensdag. Deze dagen zijn vaak het goedkoopste. Het beste is sowieso de prijzen in de gaten te houden en meerdere keren per week alles te checken. Prijzen variëren sterk op verschillende tijden!

Bekijk de luchthavens in de buurt van de bestemming

Kijk ook eens naar luchthavens in de buurt van je bestemming. Vliegen vanaf Amsterdam is vaak prijziger voor Nederlanders dan vliegen vanaf bijv. Dusseldorf of Keulen en deze plaatsen liggen niet heel ver van Nederland.

Rechtstreekse vlucht of overstappen?

De keuze tussen een rechtstreekse vlucht of een overstap is soms lastig te maken. Waar kies je voor? Het voordeel van een rechtstreekse vlucht is de tijd die je bespaart en je hoeft maar een keer op te stijgen en te landen, ook fijn als je niet zo van vliegen houdt. Het nadeel is vaak de prijs. Je bent meestal duurder uit dan met een overstap, dat is dan ook gelijk het voordeel van een vlucht met overstap, de prijs is meestal goedkoper. Het nadeel is natuurlijk de vlieguren en de uren die je op het vliegveld doorbrengt tussen de vluchten door.

Enkele vlucht of een retour?

In de meeste gevallen is een retourvlucht de goedkoopste optie. Als je zeker bent van je vluchtdata, dan is het een goede idee een retourvlucht te boeken. In sommige gevallen is het goedkoper om enkele vluchten te boeken. Doe wat onderzoek en kijk welke optie het beste is voor jou!

Voor alle zoektochten naar goedkope vliegtickets vergelijk de prijzen! Ik check altijd 3 of 4 verschillende sites voordat ik boek, zo weet ik in ieder geval dat ik een goede prijs krijg. Voor de goedkoopste tickets klik hier!

0 Shares