Low budget reizen

Low budget reizen

Wie wil er nou niet voor een prikkie de wereld over? Ik in ieder geval wel! Helemaal gratis wordt lastig maar met enkele van deze tips kun je toch zo goedkoop mogelijk reizen!

Doe vrijwilligerswerk

Op het internet is heel veel vrijwilligerswerk te vinden, maar voor de meeste projecten moet je zelfs betalen. Ik vind dit onzin, je hoort juist beloond te worden met in ieder geval een slaapplek en eten & drinken zou ook nog fijn zijn, maar is voor mij niet zo zeer een pré. Een goede site om projecten te vinden waar je niet hoeft te betalen om vrijwilligerswerk te doen is Workaway. Hier kun je grote projecten vinden maar ook particuliere.

Ga couchsurfen

Via couchsurfing kun je niet alleen een gratis overnachting scoren, je kunt er ook leuke mensen mee ontmoeten die je rond kunnen leiden! Het enige nadeel van couchsurfing vind ik dat je erg afhankelijk bent van de persoon waar je overnacht. Als hij of zij wil dat je voor half 10 ’s ochtends de deur uit moet zijn en pas na 7uur ’s avonds weer naar binnen kunt dan is dat erg vervelend. Daarom kun je dit beter vooraf goed afspreken.

Verblijf in hostels

Geen zin om te couchsurfen? Dan zijn hostels een goedkope optie. Je kunt in hostels zowel een bed in een gedeelde kamer boeken als een privé kamer. Het voordeel van hostels ten opzichte van couchsurfen is dat je minder afhankelijk bent. De meeste hostels hebben een 24-uurs receptie.

Maak je eigen maaltijden

Om geld te besparen is het beter om niet (te vaak) uit eten te gaan, maar je eigen maaltijden te maken. In Europa en Amerika vind je eigenlijk in elk hostel wel een keuken. In Azië daarentegen zijn keukens in hostels schaars, maar gelukkig kun je voor hetzelfde geld wat je aan eten spendeert in Europa en Amerika elke dag 3 keer uit eten in Azië! (nog een advies voor goedkoop reizen, ga naar Zuidoost Azië!)

Schaf een voordeelkaart aan

Waar je ook bent, je kunt altijd geld besparen. Met een openbaar vervoer kaart bijvoorbeeld, erg handig en het is vaak goedkoper dan losse tickets. Hetzelfde geldt voor musea en andere bezienswaardigheden. In Nederland hebben we bijvoorbeeld een museumkaart, in Amerika heb je in de grootste (toeristische) steden een Explorer of City Pass waar je veel korting mee kunt krijgen.

Wil je goedkoop Europa door per trein? Koop een interrailpas! Hier kun je mee door 30 landen reizen. Je kunt kiezen uit een one country of global pass en tot je 28ste kun je met heel veel korting reizen.

0 Shares