Handige apps tijdens je reis

Soms heb je even helemaal geen zin in de technologie van hedendaagse dag, maar het kan je ook vooruit helpen. Zo heb je enkele apps die voor elke reis handig zijn.

Landkaarten op je telefoon

Apps waar je kaarten van landen kunt downloaden zijn erg handig tijdens het reizen. Ik heb vele jaren zonder gedaan, maar tijdens mijn reis in 2015 ben ik er toch achter gekomen hoe handig een app met kaarten op je mobiel wel niet kan zijn. Ik maak nu gebruik van maps.me. Je kunt de kaarten per land downloaden en ze zijn weer snel te verwijderen als je ze niet meer nodig hebt.

Vluchtgegevens in een app

Ook vliegmaatschappijen gaan mee met mobiele technologieën. De meeste maatschappijen hebben inmiddels wel een app die je kunt downloaden en waar je je vluchtgegevens op kunt vinden. Printen kan natuurlijk ook, maar tijdens je reis heb je niet altijd een printer tot je beschikking. Daarom is het juist zo handig om gewoon een app te downloaden!

Wisselkoersen

Voor mij zijn de wisselkoersen een groot drama, meestal doe ik alles uit het hoofd, maar dit is toch niet zo accuraat zoals het eigenlijk hoort te zijn. Daarom maak ik nu gebruik van Valuta, een app waar je de wisselkoersen van de verschillende valuta kunt bekijken. Erg handig als je bij een souvenierkraampje staat en je wilt weten of je niet wordt afgezet.

0 Shares