Clervaux

Dagtripjes in Luxemburg: Clervaux

Waarschijnlijk heb je nog nooit van Clervaux gehoord, ik in ieder geval niet voordat ik in Luxemburg kwam. Aangezien de afstanden in Luxemburg echt zo klein zijn had ik besloten om naast Vianden op dezelfde nog een andere stad te gaan bezoeken. Dat werd dus Clervaux!

Waarom Clervaux?

Ik had een boekje meegekregen toen ik de Luxemburg Card kocht met daarin alle plekken die gratis of met korting te bezoeken zijn. Ik zag al snel dat er vanuit Clervaux 2x per uur een trein naar Luxemburg gaat en vanaf Vianden gaan er een aantal directe bussen per dag. Ik had ook met overstap naar Clervaux gekund, dan had ik er langer over gedaan, maar het kwam gelukkig zo uit dat ik om 12.30 de bus kon nemen naar Clervaux. De volgende zou pas om 15.15 gaan en ik wilde nog genoeg tijd hebben om ook in deze plaats rond te kijken.

Wat is er te doen en te zien?

Er zijn meerdere musea gevestigd in het kasteel van Clervaux, maar ze waren nog niet allemaal open (dat is wat je krijgt als je eind maart naar Luxemburg gaat!). Het museum dat wel open was en waar ik ook gratis entree had met mijn Luxemburg Card was The Family of Man. Dit is een fototentoonstelling, samengesteld door Edward Steichen, een Amerikaanse fotograaf van Luxemburgse origine. De foto’s zijn ingedeeld aan de hand van alledaagse thema’s en zijn gemaakt door verschillende internationale fotografen in verschillende landen. Erg interessant om te zien. Het is een (inmiddels) permanente tentoonstelling dus als je ooit in Luxemburg bent dan is dit museum zeker de moeite waard. Het is geen groot museum, je zult waarschijnlijk minder dan een uur binnen zijn. Afgezien van de fototentoonstelling is er ook helemaal niets te vinden.

De stad Clervaux is ook niet heel groot, het centrum bestaat uit het kasteel, een paar straten en een plein waar je enkele restaurants bij elkaar vind. Op een heuvel richting het treinstation vind je nog een kerk waar je een klim voor kunt wagen. Vanaf het centrum naar het treinstation is ongeveer 1km lopen, niet heel ver dus.

0 Shares