Bellen in het buitenland

Bellen in het buitenland zorgt voor hoge kosten. De hoge kosten kun je vermijden door in elk land een aparte simkaart aan te schaffen, maar als je veel landen gaat bezoeken zorgt dit voor veel gedoe. Zelf heb ik een simkaart van Lebara, waarmee je in 42 landen redelijk goedkoop kunt bellen en smsen. Je kunt een abonnement kiezen, maar ik heb zelf altijd prepaid. En het voordeel van Lebara is dat je beltegoed (alleen bij prepaid) wordt verdubbeld!

Bel alleen als het nodig is

Ik bel alleen in het buitenland als het nodig is. Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens je reis contact moet opnemen met iemand in het land waar je op dat moment bent of juist in Nederland. Ik probeer dit altijd zo veel mogelijk te beperken. Als ik iemand moet berichten in het land waar ik op dat moment ben, dan vraag ik vaak aan iemand anders of die even wil bellen. Ook handig als je in een land bent waar je de taal niet spreekt!

Skypen

Volgens mij toch wel de beste manier om contact te houden met het thuisfront. Afgezien van af en toe een smsje naar huis om te laten weten hoe het gaat, skype ik alleen maar met mijn familie. En het is helemaal gratis, in ieder geval als je niet de belfunctie gebruikt. Tegenwoordig is er overal ter wereld wel internet en kun je zelfs aan de andere kant van de wereld contact houden met thuis.

0 Shares